Thursday, 25 August 2011

keluarga bahagia

semakin hari semakin bahagia sy dgn life sy...kenapa??sy ade family yang sgt sempurna..sy sgt bersyukur sbbnye masih ada ayah,mak,kakak2,abg n adik yang sgt sy syg...sy hrp family sy akan terus bahagia mcm skrg..susah senang bersama2..tak dpt sy bayangkan kwn2 yang dh tak ade mak ayh or mak ayh yang divorce..syukur family sy masih bersatu..

kalau nk igt2 smule mase kecik2 ma n ayh mesti akn tunaikan apa je yang ank2 dorg nk..bertuahnya kami menjadi ank2 mereka..MIRA BANGGA MENJADI ANAK AYAH DAN MA....mase kecik2 mak ckp ank yang plg senang dia nk besarkan bernama ROHASMIRA (sy letewww)..cpt je membesar sbb jarang sakit..ank yg paling ssh nk jaga bernama ROHAIZAD n ROHASMARINA..mereka2 adlh abg n kakakku..mereka2 itu selalu je sakit..yang sorg kurus keding..yang sorg lagi tak suke mkn ubat..

usia perkahwinan ma n ayh dh msuk 36tahun bulan Julai aritu...mereka masih bersama sehingga kini..kakak2 n abg2 saya dh kawen n pasni InsyaAllah my turn plak tak pun turn adk dulu..hahaha :) abg n kakak2 dh ade umah sndri so kt umah skrg hanya ada ma,ayah n adk..tapinya umah mereka2 dkt2 je pon...taman perumahan area umah ma n ayh je(nmpk sgt dorg ni takleh jauh dr ma n ayh)..hikhikhik..ma n ayh pn slalu n sng je nk g melawat umah ank2 mereka..

AYAH
my superDAD!!love him damn much...syukur sgt ade ayh mcm dia..tak pernah pukul ank2 dia..dia kerja susah payah demi membesarkan menyekolahkan 5org ank dia..dr muda dia kerja smpai la skrg..katanya kalau tak buat kerja,badan2 akan rase lemah..so ank2 takleh nk kata apa la..ayah sgt suka beli makanan best2 utk ank2 dia makan time dia ade duit..time dia takde duit die susah ati sbbnye tak dapat bg ank2 makan makanan sedap2..mak selalu ckp syukur la dpt ayh mcm dia sbbnye dia tak pernah abaikan tanggungjawab dia sbg ayh(slalu nk nanges bila mak ckp mcm ni sbbnye byk dosa dgn ayh)heeee maafkan kita ye ayh..kita sayang ayah..

MA
my superMOM!!love her so much...dia ibu yang melahirkan sy,yg menjaga sy sejak lahir,yg slalu nsht2,yg slalu mrh2..ma agk garang n tegas amat..takot den..ayh pn tak penah rotan kami adk beradik..main air hujan pn kne rotan..adeiii..sakit kottt ma..ma sgt2 teliti..setiap kerja umah mesti nk nmpk perfect smpai tahap kami adk beradik ckp tak ade org sempurna ma..ma sgt rajin dlm hal mengemas rumah..kt dlm rumah,luar rumah,luar pagar rumah pn dia nk bersihkan..melampau amat...dia buat2 kerja then bila penat dia merungut ank2 taknk tlg dia..adeiii...kenapa la ma rajin sgt..kami tak rajin dlm hal 2 la ma..ehehehe :) kita syg ma...

kakak2.abg n adk sy melengkapkan lg keluarga bahagia sy..time cuti kdg2 kami adk2 perempuan n ma spend time jalan2 same2..seronok sgt..abg jarang jmpe sbb org laki ni mcm pelik sket..kalau ade event2 family br la nmpk batang hidung dia..ssh tol ade abg bz kalah PM ni..biasanya bulan puasa je dpt gather sama2..buka sama2..seronok2!!!can't wait nk blk kuantan diz saturday..rindu mereka2 semua...

p/s:hargailah insan2 yang tersayang selagi mereka masih ada di dunia ni..jangan lawan ckp mak n ayah sbb hidup tak berkat kalau tak dengar ckp mereka..setiap nasihat mereka itu jadikan panduan dlm hidup..mereka hidup lebih lama dr kita so mereka lebih tahu asam garam kehidupan..
buat mak n ayah berbangga dengan diri anda..jangan malukan mereka..jangan pernah abaikan tanggungjawab anda sbg ank terhadap mak ayah..sempena bulan baik ni minta maaf dengan mak n ayah n jangan ulang buat perkara yang menyakitkan hati mereka.."Ma Ayah, Mira minta maaf sbb Mira byk lawan ckp ma n ayh"(emosi tetibe) :(


MIRA SAYANG MA DAN AYAH!!!

my happy family :)









No comments:

Post a Comment